Δοκιμάστε Αυθεντική Κερκυραϊκή Κουζίνα – Ένα Μείγμα Μεσογειακών Γεύσεων
row 1
Η γαστρονομία της Κέρκυρας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής της ταυτότητας, διαμορφωμένη μέσα από αιώνες βενετσιάνικης, ελληνικής και ιταλικής επιρροής. Για να ζήσετε σαν ντόπιοι, εξερευνήστε τις γεύσεις του νησιού και απολαύστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ.
Σε οικογενειακές ταβέρνες θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα όπως:
  • Σοφρίτο (μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με σκόρδο και λευκό κρασί),
  • Παστίτσαδα (πικάντικο στιφάδο με κόκκινη σάλτσα),
  • Μπουρδέτο (πικάντικο ψάρι μαγειρεμένο με πιπέρι και ντομάτα).
Μια ακόμη ιδιαίτερη τοπική λιχουδιά είναι το κουμ κουάτ, ένα μικρό εσπεριδοειδές που καλλιεργείται στην Κέρκυρα και μετατρέπεται σε λικέρ, μαρμελάδα ή χρησιμοποιείται σε επιδόρπια. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε ένα ποτηράκι κουμ κουάτ λικέρ – αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τη γαστρονομική κουλτούρα της Κέρκυρας είναι μια επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά. Εκεί θα βρείτε άφθονα τοπικά προϊόντα, όπως παρθένο ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, τυριά και όμορφα χειροποίητα κεραμικά και σουβενίρ.
Για μια ακόμα πιο βαθιά εμπειρία, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα μάθημα κερκυραϊκής μαγειρικής. Πολλοί τοπικοί σεφ και νοικοκυρές προσφέρουν ιδιωτικά μαθήματα, όπου μπορείτε να μάθετε πώς να ετοιμάζετε πιάτα όπως η παραδοσιακή μουσακά ή η χωριάτικη σαλάτα, χρησιμοποιώντας φρέσκα, ντόπια υλικά. Μια εμπειρία που δημιουργεί ισχυρή σύνδεση με την κουλτούρα της Κέρκυρας και σας επιτρέπει να πάρετε ένα κομμάτι της... πίσω στο σπίτι.
Ray Hotel & Restaurant
Perama, 49084
Corfu, Greece

Email:  [email protected]
Tel: +30 266 122 4440
Ray Hotel Corfu
JOIN US IN
By
ORC logo
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
© 2025 Ray Hotel Corfu. All rights reserved. | License Number: 1210307 | | Πολιτική Προστασίας